February 1, 2024

Listasavn Føroya skal have ny direktør

Karina Lykke Grand lander stor stilling i Danmark.

Direktøren på Listasavnið, Karina Lykke Grand, har fået nyt job pr. 1. april. Efter fem år på Listasavn Føroya har hun takket ja til at tiltræde som direktør for Den Hirschsprungske Samling i København.

"Jeg har fået en mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Selv om jeg glæder mig, bliver det også meget vemodigt at rejse fra Listasavnið, da det har været den dejligste arbejdsplads med en yderst engageret medarbejderstab og med stærk opbakning fra bestyrelsen. Sammen med kollegerne har vi løftet besøgstal, formidlingsindsats og udstillingsprofil, og med museets forestående bygningsudvidelse bliver det et endnu mere spændende sted at arbejde på i årene fremover", siger Karina Lykke Grand.

Hendes kommende arbejdssted, Den Hirschsprungske Samling, er et statsligt kunstmuseum i København med en 1800-tals samling, som Karina Lykke Grand kender indgående fra sine tidligere erhverv som museumsinspektør, forsker og underviser i Danmark. I stillingen skal hun arbejde med at udvikle nye udstillings- og formidlingsidéer og sikre nye bygningsmæssige rammer for stedet. Alt sammen erfaringer, som hun tager med sig fra Listasavnið, hvor hun har arbejdet med lignende opgaver.

Niels Christian Nolsøe, bestyrelsesformand for Listasavnið, siger om direktørens afgang:

"Karina har med sit strategiske mindset og stærke visioner for udstillinger og formidling fornyet museets profil og gjort en stor forskel for vores ansigt udadtil. Listasavnið er blevet markant mere synligt og åbent, hvilket afspejler sig i en næsten tredobling af besøgstallet i hendes tid. Museet rækker ud til flere, både børn, unge og voksne, hvilket er et hovedmuseums rolle. Karina er også lykkes med at skaffe finansiering til modernisering af museet, og takket være denne indsats kan museet åbne i nye og forbedrede rammer i 2026. Karina vil blive savnet, og bestyrelsen vil nu i den nærmeste fremtid samles for at sætte proces i gang for at finde hendes afløser".  

Selv er Karina Lykke Grand ikke i tvivl om, at hun vender hjem til Danmark mange oplevelser og bekendtskaber rigere.

"Den færøske kunst og landets skønne kunstnere vil altid have en særlig plads i hjertet hos mig, og jeg ser frem til, at vores veje krydses igen. Jeg håber meget, at også færinger vil kigge forbi Den Hirschsprungske Samling og hilse på, når de er i København, og jeg kommer også til at besøge Det færøske Hus i København ofte. Vores lille familie har på Færøerne fået venner og relationer for livet, som vi vil værne meget om at bevare", siger Karina Lykke Grand

Indtil en ny direktør er udpeget af Listasavniðs bestyrelse, er Dagmar Malena Winther konstitueret som midlertidigt ansvarlig.

For yderligere oplysninger: kontakt direktør Karina Lykke Grand på 214282 eller bestyrelsesformand Niels Christian Nolsøe på 570905.

February 8, 2024

Shrovetide mask at the National Gallery of the Faroe Islands

8 February - 12 February 2024.
Les meira
February 1, 2024

Listasavn Føroya will have a new director

Karina Lykke Grand lands a major position in Denmark.
Les meira
January 21, 2024

Vetrarjazz at the National Gallery of the Faroe Islands

26 and 27 January: two free concerts
Les meira
December 21, 2023

Merry Christmas - we'll be open again 15 January

Merry Christmas and a Happy New Year! We look forward to welcome you in 2024.

The National Gallery will be open from the 15 January.

Les meira
November 27, 2023

Globe of Goodwill 2023

The 2023 Globe of Goodwill (Kærleikskúlan) will be unveiled at the National Gallery of the Faroe Islands, Wednesday, the 29th of November at 2PM
Les meira
+298 22 35 79
info@art.fo
Gundadalsvegur 9, P.O. Box 1141 FO-110 Tórshavn, Faroe Islands
Opening hours

From 1 November - 30 April
Monday, Thursday to Sunday 11 - 16

(1th Thursday every month 11 - 20)

From 1 May - 31 October
Monday - Sunday 11 - 17


Admission
Adults: 90 DKK
Senior discount ticket: 70 DKK
Students: 25 DKK
Children and young people under 20 years: free

Group discount min. 12 adults: 60 DKK per person

Annual pass for one: 225 DKK
Annual pass 1+1 - bring a friend for free: 300 DKK

The annual pass includes free entrance to the museum as well as free admission to guided tours, concerts and events.

In addition to that, you get 10% discount on posters, books and postcards as well as 10% discount in the museum café.
+298 22 35 79
info@art.fo
Gundadalsvegur 9, P.O. Box 1141 FO-110 Tórshavn, Faroe Islands