LESS IS NORTH
6 September 2019 - 23 February 2020

På udstillingen kan du opleve det nordiske landskab fra dets smukkeste side. Gennem store og små fotografier tager vi dig med på en rejse gennem Island, Grønland, Danmark og Færøerne. Du kan opleve udsigter af bjergtoppe med tåge, grønne fjelde, stejle bjergskråninger, snelandskaber og gletschere.

Naturen kan være fantastisk smuk i sig selv, og fornemmelsen af at opleve et næsten uberørt landskab understøttes af fotograferne bag udstillingen. Her er ingen larmende turister, turbusser, trafik, forurening eller støj.

Men naturen er imidlertid ikke helt jomfruelig, når man kigger efter i sømmene. I billederne finder vi forbrændingsskorstene, turistbåde og kunstigt placerede vejskilte. Kan du også finde dem?

Selvom billederne her på udstillingen er flotte og smukke, gemmer flere af værkerne på historier om tilværelsens liv og død. For at få netop disse billeder i hus har fotograferne måttet kravle op på høje bjergtinder, krybe ind i lavahuler og snige sig op på porøse sandbanker tæt ved gletschere. Ofte med livet som indsats. 

Meningen med billederne indeholder ydermere referencer til fotografernes egne erfaringer med liv, sygdom og død. På udstillingen er der et close-up af en orange kirkegårdsmur, hvor livet vil slutte engang. Og fra bunden af en snefyldt lavahule genoplevede den islandske fotograf sit ufødte barns liv ebbe ud.

Udstillingen har fået titlen ”Less is North”, fordi de tre kunstneres landskabsfotografier er minimalistiske i deres tilgang til verden og naturens motiver. Billederne er alt andet end overlæssede.

Titlen ”Less is North” spiller på det berømte slogan ”Less is More” af den store minimalist i modernistisk arkitektur, Mies van der Rohe. Hans udsagn er senere blevet twistet på humoristisk vis af yngre arkitekter: ”Less is a Bore” (Robert Venturi) og ”Yes is More” (Bjarke Ingels). Med Less is North er vi tilbage ved udgangspunktet: Norden afbildet på en enkel og cool måde.

God fornøjelse!

Back to the exhibition
+298 22 35 79
info@art.fo
Gundadalsvegur 9, P.O. Box 1141 FO-110 Tórshavn, Faroe Islands
Opening hours
The National Gallery is temporarily closed from 1 November 2021 - 1 February 2022 due to renovation.

___________________________

From 1 October - 30 April:
Tuesday - Sunday 13.00 - 16.00
Closed on Mondays

From 1 May - 30 September:
Monday - Sunday 11.00 - 17.00
Admission
Adults: 90 DKK
Senior discount ticket: 70 DKK
Students: 25 DKK
Children and young people under 20 years: free

Group discount min. 12 adults: 60 DKK per person

Annual pass for one: 225 DKK
Annual pass 1+1 - bring a friend for free: 300 DKK

The annual pass includes free entrance to the museum as well as free admission to guided tours, concerts and events.
+298 22 35 79
info@art.fo
Gundadalsvegur 9, P.O. Box 1141 FO-110 Tórshavn, Faroe Islands