OM FÆRØERNES NATIONALGALLERI

Færøernes nationalgalleri hedder "Listasavn Føroya" på færøsk. Nationalgalleriet er beliggende i Tórshavn og er Færøernes hovedmuseum for færøsk kunst. Det blev oprettet i 1989. Under "Historie" og "Bygningen" kan du læse mere om museets stiftelse og arkitekturen.  

Samlingen består af ca. 2500 værker, primært malerier men også grafik, skulpturer, installationer og tekstiler. De ældste værker er fra 1830'erne, og samlingen går helt op til nutiden. 

Nationalgalleriet har indrettet et stort afsnit på museet, hvor den permanente kunstsamling vises frem. Her finder du værker af den storslåede færøske natur og det særegne landskab omsat til billeder. Du kan se værker, der gengiver færøernes grønne fjelde, stejle bjerge, det omkransende hav, se billeder af forunderlige sten- og klippeformationer, det rige fugleliv, de mange får, de pittoreske bygder og ikke mindst billeder, der skildrer det skiftende vejrlig på Færøerne. Sidst men ikke mindst giver billederne et tydeligt indtryk af, at troen betyder meget for mange af kunstnerne.  

Blandt hovedværkerne i kunstmuseets samling finder du en totalinstallation i glas, som hele familien kan gå ind i, og her få oplevelsen af at svæve midt på havet. Optisk kan du se 700 meter op og ned. Gør dig klar til en svimlende kunstoplevelse, der kan udfordre din højdeskræk. Kunstværker lavet af færøsk hestehår, en udstoppet færøsk vædder og ravn, og værker lavet af strik og uld er blandt museets særegne perler, som du ikke kan opleve andre steder i verden.

Nationalgalleriet afholder også skiftende særudstillinger med færøsk kunstnere - se under "Udstillinger", hvad der aktuelt er på programmet.   

Nationalgalleriet er en topattraktion for mange rejsende, fordi kunstmuseet kort og godt giver den besøgende et samlet indtryk af landet, naturen og landskabet omdannet til billedlig form.

 

+298 31 35 79
info@art.fo
Gundadalsvegur 9, P.O. Box 1141 FO-110 Tórshavn, Faroe Islands
Åbningstider
Fra 1. maj - 30. september:
Åbent alle dage fra kl. 11.00 - 17.00

Fra 1. oktober - 30. april:
Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00
Mandag lukket

Entré
Voksne: 90 kr.
Studerende: 25 kr.
Pensionister: 70 kr.
Børn og unge under 20 år: gratis.

Grupperabat: min. 12 voksne: 60 kr. p.p.

Årskort til 1 person: 225 kr.
Årskort til 1+1, tag en ven med gratis: 300 kr.

Årskort giver gratis adgang til museet samt til omvisninger, koncerter og tiltag.
+298 31 35 79
info@art.fo
Gundadalsvegur 9, P.O. Box 1141 FO-110 Tórshavn, Faroe Islands