Planlæg dit besøg

På Færøernes nationalgalleri kan du få en unik kunstoplevelse i naturskønne rammer. Kunstmuseet er beliggende i en fredet plantage i Tórshavn, og fra museets mange vinduer kommer et grønt tæppe af træer og skulpturer til syne.  

Nationalgalleriet har en permanent udstilling med det bedste af færøsk kunst fra 1830'erne til i dag samt en hal til skiftende særudstillinger. 

 

 

I kunstmuseets ankomstområde finder du café og butik. Her kan du nyde en kop kaffe og læse i museets kataloger. Butikken sælger et udvalg af postkort, plakater og bøger. I ankomstområdet er der også formidlingsborde, hvor familier med børn kan hygge sig med at genskabe museets skulpturer i mikroformat, redigere museets billeder ud fra postkort, tegne, løse puslespil og meget mere. I behøver ikke at købe billet for at bruge café, butik og formidlingsværksted - det er gratis og åbent for alle. Her er også grafis wifi.

Nationalgalleriet har en overskuelig og intim størrelse, der gør det muligt at se kunstmuseets samling på alt fra en halv time til flere timer - afhængigt af hvor meget tid I har. De fleste gæster bruger ca. 45 min til en time i samlingen og slutter besøget af med en kop kaffe, te eller sodavand i caféen - ofte ledsaget af en lun muffin.

Vi kan anbefale, at besøget inde på kunstmuseet afrundes med en tur udenfor gennem plantagen i retning af bymidten, hvorfra museets arkitektur kan nydes. Museets mange sortbejsede gavle skal minde om traditionelle færøske bådhuse.    

 

Find vej

Til fods: Museet ligger ca. 10 minutters gang fra centrum. Gående gæster ankommer fra parksiden, hvor der også er skulpturer. Vi kan anbefale at tage turen gennem parken. 

Med bus: bus nr. 2 går lige til døren. Stå af ved det stoppested, der hedder Gundadalsvegur. 

I bil: For kørende viser skiltning vejen til museets p-plads.

+298 31 35 79
info@art.fo
Gundadalsvegur 9, P.O. Box 1141 FO-110 Tórshavn, Faroe Islands
Åbningstider
Fra 1. maj - 30. september:
Åbent alle dage fra kl. 11.00 - 17.00

Fra 1. oktober - 30. april:
Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00
Mandag lukket

Entré
Voksne: 90 kr.
Studerende: 25 kr.
Pensionister: 70 kr.
Børn og unge under 20 år: gratis.

Grupperabat: min. 12 voksne: 60 kr. p.p.

Årskort til 1 person: 225 kr.
Årskort til 1+1, tag en ven med gratis: 300 kr.

Årskort giver gratis adgang til museet samt til omvisninger, koncerter og tiltag.
+298 31 35 79
info@art.fo
Gundadalsvegur 9, P.O. Box 1141 FO-110 Tórshavn, Faroe Islands