"Tråde" er en udstilling med fem installationer, som fem færøske samtidskunstnere har lavet. Kunstnerne er Randi Samsonsen, Jóhan Martin Christiansen, Maibritt Marjunardóttir, Ragnhild Hjalmarsdóttir Højgaard og Alda Mohr Eyðunardóttir. I hvert sit rum og med hver sin tilgang viser de kunstværker, der behandler tråden – både tematisk og materielt. Resultatet er en udstilling med en bred vifte af udtryk og værker, der behandler forskellige socialpolitiske emner.
Tråde og tekstiler er en integreret del af vores dagligdag. Vi bliver svøbt i tøj, når vi bliver født; vi lægger stof om helende sår; vi ligger sammen i sengetøj. Vores kroppe er i konstant kontakt med tråde af forskellige slags, og vi har alle en ubevidst forståelse af tråde som materiale. Tråde er aldrig neutrale. På Færøerne har vi en stærk strikketradition og en historisk tilknytning til uld og garn. Ulden er ladet med følelser og en dyb viden om færøsk kulturarv. Værkerne i udstillingen har den færøske tradition som baggrund, men med et samtidig udtryk, der bryder med det, vi kender som færøsk håndværk.
Udstillingen formidler, at vi i dag er en del af en global verden med adgang til materialer og teknologi fra hele verden. Ligeledes er vi påvirket af de samme tendenser og debatter, der rører sig i landene omkring os. Hvordan kan socialpolitiske emner skildres gennem knuder, fletninger og sammenfiltringer? Og hvorfor er det oplagt at tale om følsomme emner gennem tekstiler? Hvordan en tråd er lavet, hvilke egenskaber en tråd har, og hvad den har været brugt til, er alt sammen med til at skabe underliggende betydninger for de enkelte værker i udstillingen.
Der ligger en åbenhed i en tråd. Den er fyldt med muligheder, før den får en fast form eller funktion. Konkret er det en snor, der kan bruges til at lappe, binde og knytte, men som også kan lukke eller tæmme. Mere abstrakt kan tråde binde os sammen. En tråd kan skabe spændingsbilleder i sprogbrug, såsom "at hænge i en tynd tråd". Begreber som "hekseknuder" og "sindets sammenfiltringer" er blandt dem, der fylder rummene i udstillingen, som både er konkret og abstrakt.