Historie

Download pdf-brochure med denne tekst på dansk, engelsk og tysk.

Færøernes Kunstmuseum ligger få minutters gang fra centrum. Fra havnen går man ad byens hovedgade og videre langs åen gennem parken 'Viðarlundin', hvor man undervejs passerer flere skulpturer af færøske kunstnere.

Kunstmuseet består af det gamle Listaskálin fra 1970, som i 1993 blev forsynet med en markant udbygning, tegnet af J.P. Gregoriussen og Niels F. Truelsen. Tilsammen udgør de to bygninger 1.600 m2.

Færøernes Kunstforening, der blev dannet under krigen, var startskuddet til opbygningen af en egentlig offentlig samling af færøsk kunst. Samlingen på Færøernes Kunstmuseum består i dag dels af de værker, kunstforeningen igennem årenes løb har indkøbt, og dels af værker, købt af museet selv. I dag rummer samlingen godt 2.000 numre, der dækker perioden fra de ældst bevarede billeder fra 1840'erne til den allernyeste billedkunst. Heriblandt er den største samling af værker af S. Joensen-Mikines og en lang række hovedværker af de store færøske kunstnere.

Som offentligt støttet kulturinstitution er det Færøernes Kunstmuseums opgave at indsamle og bevare færøsk billedkunst og forske i og formidle den som en del af den færøske kulturarv. Formidlingen sker i form af bogudgivelser, forskningsprojekter og udstillinger af kunsten både på Færøerne og i udlandet. Med jævne mellemrum vises særudstillinger af udenlandsk kunst, der perspektiverer den færøske billedkunst og sætter den i en global sammenhæng.

Åbningstider

Fra 1. maj - 31. august:
Mandag - søndag kl. 11.00 - 17.00


Fra 1. september - 30. april:
Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00
Mandag lukket

Entré

Billetter:
- Voksne: 65 kr.
- Studerende: 25 kr.
- Grupper, min. 12 voksne: 50 kr. p.p.
- Medlemmer og børn under 16: gratis.

Adresse

Listasavn Føroya
Gundadalsvegur 9
P.O. Box 1141
FO-110 Tórshavn
Færøerne
Tel +298 313579
Email info@art.fo
Facebook

Find vej