Bygningen

Museumsbygningen

Det nuværende galleri blev åbnet i 1993. Men den nordlige ende af kunstmuseet - den ældre kunstsal (Listaskálin), som Færøernes Kunstforening (Listafelag Føroya) lod bygge - blev åbnet i 1970. Den er tegnet af arkitekten J. P. Gregoriussen.

Færøernes Kunstmuseum blev stiftet i 1989. Med finansiering fra Føroya Landsstýri, Augustinus Fonden, Tórshavnar Býráð, testamente efter Hans Niclasen, boghandler, og fru Kate Niclasen, Knud Højgaards Fond, Velux Fonden, Beckett-Fonden, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Fossbanken, Listafelag Føroya og andre støtter lykkedes det at bygge den prægtige udstillingsbygning. Arkitekterne var N. F. Truelsen og J. P. Gregoriussen og byggeforeningen BGW stod for arbejdet. Den nye bygning er 1100 m2, og museets samlede gulvareal er nu ca. 1600 m2.

Tegning af Kunstmuseet

De smukke, sorte udstillingspavillioner, som er beklædt med træ, har en tæt forbindelse til gammel færøsk byggetradition. Forskellige rum og haller med skiftende overlys og sidelys, områder næsten uden dagslys, giver rige muligheder for at præsentere malerier, skulpturer og grafik fra samlingen og for at forberede skiftende udstillinger, koncerter og andre tiltag. Fra forhallen, hvor besøgende kan nyde en kop kaffe, er der en smuk udsigt ind i plantagen. Den største sal, som er i den ældre bygning, bliver brugt til skiftende udstillinger.

Billede: Tegning af udstillingsområdet til skiftende udstillinger - mål.

Åbningstider

Fra 1. maj - 31. august:
Mandag - søndag kl. 11.00 - 17.00


Fra 1. september - 30. april:
Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00
Mandag lukket

Entré

Billetter:
- Voksne: 65 kr.
- Studerende: 25 kr.
- Grupper, min. 12 voksne: 50 kr. p.p.
- Medlemmer og børn under 16: gratis.

Adresse

Listasavn Føroya
Gundadalsvegur 9
P.O. Box 1141
FO-110 Tórshavn
Færøerne
Tel +298 313579
Email info@art.fo
Facebook

Find vej