Bjarne Werner Sørensen

14.09.2018 - 13.01.2019

 

Fra d. 14. september til 13. januar næste år viser Listasavn Føroya en udstilling med den dansk-færøske kunstner Bjarne Werner Sørensen (1960).

Bjarne Werner Sørensen har valgt at kalde sin udstilling på Listasavn Føroya “Kringsýni” (panorama). Det har han gjort for at invitere gæsterne til at lade blikket vandre hen over den helhed, kunstneren gerne vil have vi skal opleve. Af samme grund har han minutiøst planlagt ophængningen, så det næsten bliver et totalkunstværk. Det er dog ikke forbudt at kigge nøjere på de enkelte billeder.   

Et af dem er Gazing Through Skin, som vises på forsiden af hjemmesiden – et nonfigurativt maleri, der viser et system af højrøde formationer, der svæver henover en diffus baggrund i grønne, brune og gule farver. Måske er der tale om blod, skyer eller noget helt tredje. Hvad vi oplever er i hvert fald et farverum af varme, dynamik og frihed. 

Med sit dansende mønster minder billedet om musik, hvor især den elektroniske er en af kunstnerens inspirationer. En anden er den færøske natur, som Bjarne Werner Sørensen kender indgående gennem sin familie og mange ophold på øerne. Det er imidlertid ikke det færøske landskab i bogstavelig forstand, der præger et maleri som Gazing Through Skin. Naturen er kun til stede på indirekte vis som struktur, lodrethed, bevægelse og vægtløshed – en følelse man især oplever stående yderst ude på kanten af den lodrette fjeldside.    

Udstillingen koncentrer sig om Bjarne Werner Sørensens kunst i de forskellige medier, som den ser ud lige nu, men den rummer også et tilbageblik. Så også den betydning ligger der i titlen Kringsýni. 

Museet er åbent: Kl. 13-16 alle dage, mandag lukket.

Fri entré fra 1. nov. - 1. feb. 

Museet er åbent fra týsdag til søndag fra kl. 13 til 16. Også helligdage

Åbningstider

Fra 1. maj - 31. august:
Mandag - søndag kl. 11.00 - 17.00


Fra 1. september - 30. april:
Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00
Mandag lukket

Entré

Billetter:
- Voksne: 65 kr.
- Studerende: 25 kr.
- Grupper, min. 12 voksne: 50 kr. p.p.
- Medlemmer og børn under 16: gratis.

Adresse

Listasavn Føroya
Gundadalsvegur 9
P.O. Box 1141
FO-110 Tórshavn
Færøerne
Tel +298 313579
Email info@art.fo
Facebook

Find vej