Samtidskunst i fokus: Rannvá Kunoy

Rannvá Kunoy i museets vinterstue

Samtidskunst sættes løbende i fokus på Færøernes Kunstmuseum. Med et par måneders mellemrum udstilles nye udvalg af museets samtidskunst i vor “vinterstue” ud mod Viðarlundin. Værkerne er i forskellige formater og stilarter, og de belyser nyere kunst i færøsk regi.

Kunstneren denne gang er Rannvá Kunoy (1975). Færøernes Kunstmuseum har i 2017 og 2018 modtaget tre malerier og fire litografier i gave fra Ny Carlsbergfondet. Færøernes Kunstforening har deponeret et maleri og fire litografier på museet, som ligeledes hænger oppe.

Rannvá Kunoy er uddannet i 1999 fra Royal College of Art i London og har i dag sin base i byen. I 2014 fik hun sit internationale gennembrud gennem sin udstilling på Centre Pasqueart i Bienne, Schweiz og salg til Charles Saatchi Collection i London.

De fire malerier er beslægtet med hendes gennembrudsarbejder, idet brugen af krystalfarve dog er mere udtalt end for tre år siden. Krystalfarven gør at de abstrakte malerier forandres, alt efter hvor i rummet, man befinder sig. Trods det abstrakte udtryk rummer billederne en reference til konkrete oplevelser, ikke mindst kunstneriske, og sporene i Rannvá Kunoys billeder er dermed en slags tågede erindringsbilleder på det rene maleris præmisser. Billedernes uhåndgribelige og åndelige karakter forstærkes af krystalfarverne, der skaber lige så flygtige lysglimt og skiftende farvenuancer.

Museet er åbent fra týsdag til søndag fra kl. 13 til 16. Også helligdage

Åbningstider

Fra 1. maj - 31. august:
Mandag - søndag kl. 11.00 - 17.00


Fra 1. september - 30. april:
Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00
Mandag lukket

Entré

Billetter:
- Voksne: 65 kr.
- Studerende: 25 kr.
- Grupper, min. 12 voksne: 50 kr. p.p.
- Medlemmer og børn under 16: gratis.

Adresse

Listasavn Føroya
Gundadalsvegur 9
P.O. Box 1141
FO-110 Tórshavn
Færøerne
Tel +298 313579
Email info@art.fo
Facebook

Find vej