HANSINA IVERSEN: PORTRAITS OF THE LOVED ONES

SAMTIDSKUNST I FOKUS

 

Samtidskunst sættes løbende i fokus på Færøernes Kunstmuseum. Med et par måneders mellemrum udstilles nye udvalg af museets samtidskunst i vor ”vinterstue” ud mod Viðarlundin. Værkerne er i forskellige formater og stilarter, og de belyser nyere kunst i færøsk regi.

Kunstneren denne gang er Hansina Iversen (1966), som tager udgangspunkt i det nonfigurative med fokus på farver, former og samspillet mellem disse. I januar 2018 havde Hansina Iversen særudstilling i det grafiske værksted Steinprent i Tórshavn, hvor museet erhvervede sig fem malerier. Hos Hansina Iversen har de enkelte værker stort set aldrig en titel. Ikke desto mindre bærer disse malerier en fælles titel, nemlig Portraits of the Loved Ones.

Hansina Iversen har været aktiv kunstner i mange år. Da hun arbejdede med disse malerier, genkendte hun flere af formerne, der dukkede op på lærredet. Det var som ældre bekendte, der var vendt tilbage til hendes kunst. På denne måde kan malerierne opleves som ”portrætter” af de former, der står hende nærmest.

Selv om udtrykket er typisk for Hansina Iversen, og formerne er set før, er malerierne nytænkende og undersøgende. De viser en ny retning for kunstneren. Kompositionerne er friske og præget af kontraster: Hansina Iversen blander stærke og dybe farver med svage farver og pasteller. Disse udgør både mættede og gennemsigtige former. Strøgene er statiske og dynamiske, og alt dette skaber en spænding mellem dybde og flade.

”Portrætterne” og den fælles titel giver os noget at arbejde med. Vi bevæger os ikke ligeså meget rundt i det ukendte, som vi ellers gør hos Hansina Iversen. Vi har en klarere ide om, hvordan vi skal gå til billederne. De er intense, og samspillet mellem linjer og farver er kraftfuldt og uendeligt.

Færøernes Kunstmuseum er åbent:

1. maj til 31. august kl. 11-17 alle dage i ugen

1. september til 30. april kl. 13-16 alle dage undtaget mandag

Entré er 65 kr, studerende 25 kr, 16 og under gratis

 

Museet er åbent fra týsdag til søndag fra kl. 13 til 16. Også helligdage

Åbningstider

Fra 1. maj - 31. august:
Mandag - søndag kl. 11.00 - 17.00


Fra 1. september - 30. april:
Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00
Mandag lukket

Entré

Billetter:
- Voksne: 65 kr.
- Studerende: 25 kr.
- Grupper, min. 12 voksne: 50 kr. p.p.
- Medlemmer og børn under 16: gratis.

Adresse

Listasavn Føroya
Gundadalsvegur 9
P.O. Box 1141
FO-110 Tórshavn
Færøerne
Tel +298 313579
Email info@art.fo
Facebook

Find vej