Kunstnersammenslutninger

Færøske billedkunstnere

Billedkunstnere på Færøerne er blandt andet sammensluttede i foreningen Føroysk Myndlistafólk. Efter bestemte kriterier kan folk blive medlemmer, hvis billedkunsten er deres erhverv.

Foreningens formål er at arbejde for forøget samarbejde imellem færøske kunstnere, at arbejde for at forbedre deres kår og kårene for færøsk billedkunst. Foreningen Føroysk Myndlistafólk har generalforsamling i desember.

Forårsudstillingen

Hvert år arrangerer foreningen forårsudstillingen. Den åbner sædvanligvis i mars. Forårsudstillingen, der plejer at være i den gamle del af kunstmuseet (Listaskálin), er en såkaldt juryeret udstilling - det vil sige, at trepersoners bestyrelse af kunstnere, som bliver valgt på generalforsamlingen, tager kritisk stilling til hvert enkelt værk, og har ansvar for at sætte strenge krav til kunstnerisk værdi. Bestyrelsesmedlemmerne bliver valgt for en 3 årig periode, og 1 nyt medlem bliver valgt hvert år. Formålet er at forøge niveauet, og at give vores kunstnere en større udfordring. Alle kan sende værker ind til bedømmelse - ring, skriv eller mail til det færøske kunstmuseum og få et tilmeldingsblad tilsendt.

Åbningstider

Fra 1. maj - 31. august:
Mandag - søndag kl. 11.00 - 17.00


Fra 1. september - 30. april:
Tirsdag - søndag kl. 13.00 - 16.00
Mandag lukket

Entré

Billetter:
- Voksne: 65 kr.
- Studerende: 25 kr.
- Grupper, min. 12 voksne: 50 kr. p.p.
- Medlemmer og børn under 16: gratis.

Adresse

Listasavn Føroya
Gundadalsvegur 9
P.O. Box 1141
FO-110 Tórshavn
Færøerne
Tel +298 313579
Email info@art.fo
Facebook

Find vej